ITMoov

Volg G-Sporter Peter Genyn. Laatste Nieuws|Peter is wereldrecordhouder op de 400m T52! en de 100m

Peter dook als 16 jarige in een ondiepe vijver. Hij brak daarbij zijn nek en raakte daardoor verlamd aan zowel zijn onderste als bovenste ledematen.

Het leven van Peter zag er plots helemaal anders uit, maar de sportieve kerel bleef niet bij de pakken zitten. Tijdens de revalidatie kwam Peter in contact met rolstoelrugby. Een sport dat in België nog in de kinderschoenen stond. Hij heeft ons land samen met de rest van de ploeg op de wereldkaart geplaatst.

Na rolstoelrugby legde Peter zich volledig toe op het "wheelen".  Meer bepaald op de 100m en de 400m. Peter is een wereldtopper in deze disciplines en heeft op het laatste  wereldkampioenschap te Doha 2 maal goud veroverd!

ABC Groep vind in Peter een inspirator en steunt hem dan ook in zijn verdere sportieve carrière.

Quote van Peter: "Ik bekijk het positief.  Je zit daar op de revalidatiedienst en je ziet een kind met een handicap die veel erger is dan de jouwe. Dan denk je: ik heb geluk."

 Tijdens de laatste Paralympische Wereldkampioenschappen in Londen in juni 2017, behaalde Peter een gouden medaille op zowel de 100m sprint als de 400m.  Een prachtresultaat!

Lees cookie info Meer informatie